• Image
  Pers-inkt

Meer dan 30 jaar geleden is De Hoop Drukkerij ontstaan vanuit De Hoop ggz. De Hoop ggz helpt mensen met (voorheen voornamelijk) verslavingsproblemen. De visie van De Hoop is altijd geweest dat werk en dagritme een positieve bijdrage levert aan het genezingsproces. Tijdens het hulpverleningstraject kunnen mensen werkervaring opdoen of heel eenvoudig een gezond leefritme ontwikkelen. Meewerken, een stuk regie en verantwoordelijkheid nemen, maar ook onder de mensen zijn is essentieel.
In de loop der jaren zijn meerdere bedrijven opgericht zodat er voor verschillende niveaus mogelijkheden zijn. Een aantal voorbeelden zijn een bouwbedrijf, een fietsenmakerij, timmerbedrijf, cateringservice, inpakafdeling, schildersbedrijf, groenvoorziening en kringloopwinkel. Later zijn deze bedrijven ondergebracht onder de paraplu van Werkvisie De Hoop. Met de groei en verbreding van ggz-hulpverlening van De Hoop ggz is het aanbod van werkzaamheden vanuit Werkvisie De Hoop ook uitgegroeid alsmede de doelgroep. Van lieverlee vinden ook steeds meer mensen (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) via verschillende hulpverleningsorganisaties hun weg naar de bedrijven. Niet alleen aan de hulpverlening kant, maar ook bedrijven vinden steeds vaker hun weg naar de re-integratiebedrijven. Veel organisaties willen graag maatschappelijk betrokken zijn en zetten daar ook een MVO-budget (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) voor in. Maar hoe geef je dat vorm? MVO is niet alleen een kwestie van budget, maar ook mensenwerk. Bij de bedrijven van Werkvisie hebben ze daar al jaren uitstekende ervaring mee en daarom bundelen veel bedrijven hun krachten met die van Werkvisie.
Bij De Hoop Drukkerij resulteert dit meestal in langdurige contracten voor het afnemen van drukwerk en een stuk voorraadbeheer. Zo snijd het mes aan twee kanten; wij hebben een stukje werk en inkomstenzekerheid en nemen het deel MVO uit handen van het bedrijf. Zo zijn we met elkaar een vangnet en springplank en stimuleert deelnemers om naar vermogen actief te participeren binnen de maatschappij. Er word begeleiding, scholing, training, een passende werkplek binnen de eigen organisatie of een re-integratietraject naar een reguliere betaalde baan geboden. Een mooi aspect is dat deelnemers een gevoel van eigenwaarde terug kunnen winnen. Dit hangt vaak ook samen met benutten van talent en vinden van passend werk.


 • Image
  Bus

De drukkerij

In 2021 is er een nieuwe fase aangebroken, de drukkerij heeft een verzelfstandiging doorgemaakt en staat nu op eigen benen. De visie en maatschappelijke doelstellingen blijven zoals ze waren en ook de processen blijven ongewijzigd. We blijven werken met en voor deelnemers vanuit de Hoop en diverse andere organisaties.
De drukkerij is goed geoutilleerd en de MVO-doelstellingen voeren wijzelf door tot in de technische processen. Zo streven wij ernaar om zo min mogelijk chemicaliƫn te gebruiken en "natuurlijk" drukken wij zonder alcohol. In het alcoholvrij produceren, wat nog steeds vrij bijzonder is, is de drukkerij al vele jaren een pionier. Daarnaast zijn onze drukinkten op plantaardige basis en zijn wij ook FSC-gecertificeerd. Veel bedrijven en organisaties vinden het belangrijk dat het papier afkomstig is van verantwoord bosbeheer. Hoewel het meeste papier vandaag de dag afkomstig is uit verantwoord bosbeheer is een gedegen registratie en bewijs/keurmerk een meerwaarde in de publieke communicatie. De Hoop Drukkerij heeft ervaring in dit proces en kan en mag uw drukwerk voorzien van de juiste uitingen. • Image
  Printers

Reproductie afdeling

Naast de conventionele offset-druktechniek zijn wij ook sterk in het digitaal produceren. Deze techniek is in de eerste plaats goed voor kleine oplagen en kan ook zeer snel ingezet worden. Bij het "gewone" drukken maken we gebruik van inkt en inkt heeft tijd nodig om te drogen. Deze techniek is uiterst geschikt voor grotere oplagen waarbij elke afdruk gelijk is. Bij digitale productie werken we met toner die door warmte gefixeerd word op het papier. Hierdoor kan het printwerk ook vrijwel direct gesneden en/of afgewerkt worden. Elke afdruk kan verschillend zijn en dat is handig voor gepersonaliseerd werk als bijvoorbeeld een mailing. Ook prijstechnisch kan het handiger zijn om voor digitaal boven conventioneel te kiezen.

Dit is iets wat wij voor u afwegen en zullen adviseren alvorens wij daadwerkelijk aan de slag gaan. In principe zullen we altijd de meest economische keuze adviseren, maar het kan ook voorkomen dat u een zekere voorkeur heeft. In het geval van digitale techniek zal de bedrukking meer als een laagje op het papier liggen en in het geval van offsetdruk meer in de vezels van het papier zakken. De digitale machines die we hiervoor gebruiken komen van Konica Minolta en Ricoh. • Image
  Mailing

Verzending

Desgewenst kunnen wij uw communicatieve uiting voor u verzendklaar maken en/of verzenden. Dit onder de noemer partijenpost, dit is een grotere hoeveelheid van poststukken die een aantal gezamenlijk kenmerken hebben. Voor deze partij met post (pakketten) wordt 1 verzendservice aangevraagd bij een postverzendservice als bijvoorbeeld PostNL. Het voordeel van het gelijktijdig aanbieden van een grote volume is dat het tarief lager is in vergelijk tot een enkel stuks tarief. Hiervoor geldt ook dat vroegtijdige communicatie en juiste aanlevering van adresbestanden vereist is. Er komt een extra stukje organisatie en planning bij kijken, maar dat spreekt voor zich.

Uiteraard is het bij elke order weer zaak te inventariseren wat het formaat en gewicht is van het te verzenden stuk. Informeer naar de mogelijkheden.